Checklist: Huis veilig achterlaten tijdens de vakantie

Wanneer u op vakantie gaat, wilt u natuurlijk dat uw huis zo veilig mogelijk achterblijft. In de checklist vindt u de meest essentiƫle tips om uw woning veilig achter te laten.

Nieuws
Datum: 14-07-2024

Natuurlijk wilt u onaangename verrassingen vermijden, vooral wanneer u thuiskomt van vakantie. Daarom bieden wij u deze handige checklist aan voordat u vertrekt.

Ramen en deuren
Loop voordat u weggaat alle ramen en deuren nog even na. Zijn ze allemaal goed dicht en op slot? Laat ook geen sleutels aan de binnenzijde in de sloten zitten. Binnendeuren doet u bij voorkeur niet op slot.

Gas, elektriciteit en water
Sluit de gaskraan in de keuken. Controleer of elektrische apparaten zoals vaatwasser, wasdroger, wasmachine en televisie echt uit zijn. Kunt u uw tv alleen op stand-by zetten? Trek dan de stekker uit het stopcontact. Controleer of alle kranen, inclusief die van de wasmachine, goed dicht zijn. Zet de verwarming laag.

Achterblijvers
Laat uw vakantieadres en uw reisplannen achter bij familie, kennissen of buren die uw huis tijdens uw afwezigheid in de gaten houden. Mocht er iets zijn, dan weten ze hoe ze u kunnen bereiken.

Kostbaarheden
Laat geen kostbaarheden en contant geld achter in uw woning. Het tijdelijk huren van een kluis is niet duur en wel zo veilig.

Tijdschakelaars
Als u een paar lampen op een tijdschakelaar aansluit, lijkt het tijdens uw vakantie net alsof er iemand thuis is.

Post
Vraag aan familie, kennissen of buren om de post regelmatig van de mat te halen en op een plaats te leggen die van buiten niet te zien is. Zeg het abonnement van uw krant tijdelijk op of laat de krant doorsturen naar uw vakantieadres.

Ladders
Zorg ervoor dat er geen ladders voor het grijpen liggen. Ook hoge containers en dergelijke kunt u beter binnen zetten of aan de ketting leggen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.