Zorgeloos op wintersport

Een goede voorbereiding voor uw wintersport zorgt ervoor dat u ter plekke optimaal kunt genieten. Denk aan alle spullen die u mee moet nemen op een skivakantie, maar ook zaken die u moet regelen. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, zetten we de belangrijkste zaken voor op een rijtje en hebben we een checklist gemaakt.

Nieuws
Datum: 12-02-2024

Ben ik wel goed genoeg verzekerd?
Die prachtige, nieuwe skiuitrusting met bijpassend skipak, waarvan u dacht dat hij onder uw standaard bagagedekking viel, blijkt toch ineens niet meeverzekerd. Dit komt omdat de kosten die u maakt door wintersport gerelateerde incidenten vaak hoog uitvallen. Hierdoor valt wintersport vaak niet onder de standaard dekking van uw reisverzekering. Deze losse wintersportdekkingen moet u apart bijsluiten. Vooral als u na een incident toch de kosten van u dure skiuitrusting vergoed wilt.

Deze aparte dekking verzekert niet alleen voor dekking bij uw eigen of gehuurde wintersport uitrusting. Maar ook de kosten wanneer u door een ongeval of ziekenhuisopname geen gebruik meer kunt maken van  uw vooruitbetaalde:

  • Skipas
  • Lessen
  • Of gehuurde sportuitrusting

Zorg voor wintersportdekking in uw verzekering
Ook al bent u goed voorbereid, helaas kan het toch gebeuren dat er een (medisch) ongeluk gebeurt tijdens de wintersportvakantie. Gelukkig is het mogelijk om een reisverzekering af te sluiten met vergoeding van geneeskundige kosten en een wintersportdekking. In dat geval wordt een gipsvlucht (bij medische noodzaak) wel vergoed. Tevens kan een reisverzekering uitkomst bieden voor de vergoeding van verlies, schade en/of diefstal van skiuitrusting, skipassen, geld of voor hulp bij opsporing.

Mocht u willen controleren of uw (doorlopende) reisverzekering in orde is, neem dan gerust contact met ons op!

Niet alle wintersporten vallen onder wintersportdekking
Binnen het genre wintersport vallen meerdere sporten. Nu is langlaufen niet heel spannend, maar off-piste, speed skiën, kletteren of een potje ijshockey zijn risicovol en onder een wintersportdekking vaak uitgesloten. Controleer dus altijd of uw favoriete bezigheid in de sneeuw onder de dekking valt.

Ziekenhuis in het buitenland
Ziekenhuizen zijn in wintersportgebieden vaak duurder dan in Nederland. De kans dat u naar een privékliniek gebracht wordt, is aanwezig. Uw eigen zorgverzekering vergoed de zorgkosten alleen tot het Nederlands geldend tarief.

Tenzij u de aanvullende dekking ziektekosten in het buitenland hebt afgesloten. Heeft u dit niet afgesloten bij je zorgverzekering? Dan heeft u de mogelijkheid om dit mee te verzekeren als aanvullende dekking op de reisverzekering. Het voordeel hiervan is dat in sommige gevallen de eigen risico wordt vergoed bij schade.

Bij thuiskomst
Wanneer het misgaat op de piste heeft u hier vaak langer last van. De kans dat u thuis kosten maakt, is aanwezig. Denk hierbij aan een behandeling bij de fysiotherapeut. In sommige gevallen worden deze kosten nog gedekt door de aanvullende medische kostendekking op de reisverzekering. Wanneer dit van toepassing is, moet deze behandeling een vervolg zijn op de zorg die in het buitenland ontvangen is.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.